5 veier til mer effektiv kommunikasjon

Roald Kvam 2022

1. Lær å lytte

Effektiv kommunikasjon lener seg med hele sin tyngde på evnen til å lytte – som igjen bygger opp under gjensidig forståelse mennesker imellom. 

2. Vær bevisst ubevisst kommunikasjon

Det du poster og kommenterer på sosiale medier blir, for andre, noe som representerer deg. Og disse bitene i andres bilde av deg blir aldri borte! Da er det bra å være bevisst ubevisst kommunikasjon; at du forsøker å opptre passe smart når det gjelder hva du poster og hva du kommenterer på sosiale medier.

3. Kjenn ditt publikum!

Vi er alle unike. Det betyr også at vi kommuniserer på ulike måter basert på ens foretrukken atferdsstil, motiv og EQ. Når du evner å se an mottakerne av budskapet ditt, kan du bedre tilpasse hvordan du formidler det best.

4. Forstå behovet

For å effektivt dele informasjon må den være konkret og klar. Altså veldefinert. Da kan det være godt å ha tenkt gjennom tre spørsmål:

  • Hva prøver du å formidle?
  • Hvem er mottakeren?
  • Hva er hensikten?

5. Kraften i non-verbal kommunikasjon

Bruken av stemmen, farten, styrken, blikk-kontakten og håndbevegelsene – alt bidrar til budskaper, bevisst eller ubevisst. Jeg anbefaler at du bruker non-verbal kommunikasjon bevisst til å bygge opp under det budskapet du faktisk forsøker å formidle…

God kommunikasjon er en nøkkel til suksess i arbeidslivet og livet ellers. Effektiv kommunikasjon er mye mer enn det vi faktisk sier eller skriver. Det gamle ordtaket gir fremdeles god hjelp: “Vi har to ører og en munn for en grunn!” Om vi lytter dobbelt så mye som vi snakker så kan mye bra bli gjort reint kommunikativt.

— — —

Kilde og inspirasjon: TTI Success Insigths

Publisert av dreieskivaroaldkvam

Coaching, Advisory & Strategic Thinking

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: